Podstawowe zasady bezpiecznego grzybobrania

PAŃSTWOWY POWIATOWY INSPEKTOR SANITARNY W GRYFINIE INFORMUJE, ŻE KLASYFIKATORZY GRZYBÓW W POWIATOWEJ STACJI SANITARNO – EPIDEMIOLOGICZNEJ W GRYFINIE UDZIELAJĄ BEZPŁATNYCH PORAD W ZAKRESIE IDENTYFIKACJI GRZYBÓW ORAZ UZYSKANIA ATESTU NA GRZYBY ŚWIEŻE

OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU W GODZINACH 8:00-14:00
PO UPRZEDNIM KONTAKCIE TELEFONICZNYM
POD NUMEREM TEL/FAX 91 416 23 43 / 91 416 38 58

Atest na grzyby świeże można uzyskać w siedzibie Powiatowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Gryfinie ul. Flisacza 6 74-100 Gryfino po uprzednim kontakcie telefonicznym pod numerem tel/fax 91 416 23 43 / 91 416 38 58

Grzyby należy dostarczyć w ciągu 12 godzin od zbioru, w całości. Grzyby posegregowane gatunkami, umieszczone w przewiewnych opakowaniach (kosze, skrzynie). Grzyby przechowywane w torebkach foliowych, suszone, zamarynowane bądź poddanych obróbce termicznej nie podlegają ocenie.

Na terenie powiatu gryfińskiego:
Uprawnienia grzyboznawcy (nr 2013) posiada pan Marek Ruczkowski tel. 665885701

podstawowe-zasady-bezpiecznego-grzybobrania